2022/03/21(月・祝) FSS2021年度研究発表会を行います。
2022/03/21 FSS2021年度研究発表会の動画を下記サイトで公開します。
(FSS関係者限定配布のパスワード入力が必要です)
2022/03/21(月・祝) FSS2021_発展コース
S01 2021S001 小笠原美晴@静岡市立高
アスファルトと微粒子の混合物における発色の要因
Factors of color development in the mixture of asphalt and fine particles.
S02 2021S002 鬼塚寛士@富士高
富士山の斑晶に富む玄武岩質溶岩の液体‐固体遷移:高温溶融実験による制約
Experimental study on the liquid-solid transition of phenocryst-rich basaltic lava: A case of Suijin lava, Fuji volcano, Japan.
S03 2021S003 木村咲月@横浜SF高
塩濃度の異なる条件で食品由来のMicrobacterium属細菌が乳酸菌の発酵に及ぼす影響
Effects of the presence of food derived Microbacterium on lactic acid fermentation of Lactobacillus under different salinity conditions.
S04 2021S004 桐生有花@静岡サレジオ高
クマムシの乾燥耐性と食餌の関連
The Relation between Desiccation Tolerance and Diet of Tardigrade.
S05 2021S005 小林ゆい@静岡東高
西南日本弧の深部低周波微動の空間分布
Spatial distribution of episodic tremors and slipin southwestern Japan arc.
S06 2021S006 鈴木伊織@浜松学芸高
里山における自動撮影カメラを用いたイノシシの個体数密度推定
The population density of Wild boar estimation using camera trap in SATOYAMA.
S07 2021S010 真次怜@横浜SF高
ポリ乳酸へのヤブガラシが持つ赤い色素配合によるUV遮蔽性の付与
Addition of UV shielding to polylactic acid by blending the red pigment of Cayratia japonica.
S08 2021S008 樋口伶愛@静岡市立高
溶出後の時間経過が茶の抗酸化能に及ぼす影響
Effect of leaving after tea elution on antioxidant capacity.
S09 2021S009 平松七葉@磐田南高
ホウネンエビに付着する藻類とホウネンエビの関係について
The relationship between Branchinella kugenumaensis and algeas which adhere to the gills of Branchinella kugenumaensis.
S10 2021S007 鈴木武留@沼津東高
不整地での活動を可能にするイモムシ型移動ロボット機構の開発
Development of a new caterpillar-shaped rescue robot mechanism working on uneven terrain.
S11 2021S011 松長倫花@静岡雙葉高
色における褪せ方の違いの解析
Study of color fading by light irradiation.